Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Φωτογραφικός περίπατος στη Μεσαιωνική Τάφρο της Ρόδου!!

Αρχαιολογικός χώρος μεσαιωνικής τάφρου
Στα τέλη του 7ου αιώνα μ.Χ. η αρχαία πόλη της Ρόδου εξαιτίας της λαίλαπας των Αραβικών Επιδρομών συρρικνώνεται. Η Μεσαιωνική Πόλη που σχηματίζεται και οχυρώνεται σταδιακά παίρνει τη σημερινή της μορφή με την Τάφρο τον 16ο αιώνα μ.Χ.
Η συνολική διαδρομή της Μεσαιωνικής Τάφρου είναι μήκους 2.300 μέτρων και σε αρκετά σημεία της το πλάτος της φτάνει τα 70  μέτρα.
Είναι ένας ευχάριστος περίπατος κάτω από γέφυρες και μεσαιωνικούς πύργους, προμαχώνες και επάλξεις, μέσα στο κέντρο της πόλης και μακριά από τη βουή της. Είναι ένα ζωντανό μνημείο στην κυριολεξία του όρου, φορτωμένο με μνήμες και ιστορία.
Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη καθημερινά, όλο το 24ωρο και όλες τις εποχές του χρόνου.
Τα σημεία εισόδου- εξόδου της διαδρομής είναι:
από το λιμάνι του Μανδρακίου (πίσω από την κεντρική πιάτσα των ταξί),
από την Πύλη της Ακαντιάς, και
από την Πύλη των Κανονιών.


Περίγυρος των τειχών
Η διαδρομή πάνω στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης είναι μήκους 1.100 μέτρων. Ξεκινάει από την Πύλη των Κανονιών και καταλήγει στην Πύλη του Αγίου Ιωάννη ή Πύλη Κοσκινού, προσφέροντας πανοραμική θέα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. 
Είναι μία ιδιαίτερη διαδρομή, καθώς εκτός από την πανοραμική θέα που προσφέρει σε μία πόλη που έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, εμπνέει ιερότητα καθώς χιλιάδες νέοι άνθρωποι έπεσαν στις μικρές και μεγάλες πολιορκίες της Ρόδου βάφοντας τα τείχη με το αίμα τους. Η τιμή εισόδου και τα ωράρια καθορίζονται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ανάλογα με τις ανάγκες τις εκάστοτε περιόδου.

Φωτογραφίες: ΡΟΔΟΣυλλέκτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου